Venkel met citroensaus
|
45 min
Ingrediënten: 2 personen
|
-
400 gam venkel, in schijven
-
sap van ½ citroen
-
15 gram zachte of vloeibare margarine
-
50 gam ui, fijngesnipperd
-
1 koffielepel fijngehakte bieslook
-
1 koffielepel paprikapoeder
-
1/2 eetlepel fijngehakte dille
Voor de citroensaus:
-
100 ml groentekookvocht
-
2 maatjes energievrij bindmiddel (of 2 koffielepels maïsmeel)
-
sap van 1 citroen
-
30 ml magere melk
-
1 eetlepel fijngehakte peterselie
-
1 eetlepel fijngehakte citroenmelisse
|
Bereiding:
|
-
Kook de venkel gaar in kokend water met citroensap.
-
Laat goed uitlekken maar bewaar het kookvocht voor de saus.
-
Verhit de margarine in een pan en fruit de ui.
-
Roer de ui onder de venkel en breng op smaak met peper (en zout).
Maak de citroensaus.
-
Breng 100 ml groentekookvocht aan de kook.
-
Voeg het bindmiddel druppelsgewijs toe en laat even doorkoken.
-
Voeg het citroensap toe.
-
Voeg al roerend de melk toe.
-
Voeg de peterselie en de citroenmelisse toe.
-
Breng op smaak met peper (en zout).
Verdeel de venkel over de borden en giet de citroensaus erover.
Werk af met paprikapoeder, bieslook en dille.
|